Att kombinera trädgårdsintresse med lägenhetsboende

Att bo i Katrineholm behöver inte alls betyda att du behöver göra avkall på ditt trädgårdsintresse, eller att begränsa det till en liten blomlåda, eller en balkong på några kvadratmeter. Möjligheterna till att odla sina grönsaker och sina blommor är fullgoda, även om du har flyttat från landet där det är mer självklart, och rent av upplagt, för att kunna påta i trädgården, och fylla rabatter med vad du vill, som frön, lökar och plantor.

Alternativ för trädgårdsodling i Katrineholm  Trädgård i Katrineholm

För den som är intresserad av att hyra en kolonilott finns det ett flertal föreningar i Katrineholm med omnejd. I Mogetorp finns både lotter att hyra och stugor att köpa. Stugorna är normalt sett mycket små, men behöver inte kosta mer än 30-40 000 kr, så för den som gillar att spendera mycket tid på kolonilotten kan en stuga av denna typ vara ett bra alternativ.

Även i Lasstorp finns en aktiv förening för kolonilotter. I Lastorp finns också ett initiativ till tillsammansodling, ett stort område som delas och brukas av många personer, vilket är ett utmärkt tillfälle för den som vill hålla på med trädgårdsverksamhet och kombinera med umgänge, eller kanske uppskattar endast vissa delar av arbetet men inte hela ansvaret. Dessutom finns det i föreningen odlingsprojekt som är riktat mer mot försäljning, om än i liten skala, där det kan finnas möjlighet att hjälpa till, och även att lära känna människor och traditioner från flera olika kontinenter. Hushållsodling är populärt, och till och med mer betydligt vanligare, i Sydeuropa, Mellanöstern, Asien och Afrika.

En kolonilott är en utmärkt väg att få utlopp för sin trädgårdsiver för de som bor i hyreslägenheter i Katrineholm. I många hyresrättsföreningar finns det också möjlighet att ta hand om innergårdar och rabatter, ibland även mot en viss ersättning. För den trädgårdsintresserade som söker hyreslägenheter i Katrineholm är det förstås en god idé att undersöka detta innan kontrakt skrivs.