En självklar anledning att hyra hyreslägenheter

En självklar anledning att hyra hyreslägenheter i Gävle är de många utflykter som är möjliga att göra. För barnfamiljen är Furuvik förstås ett måste, en ”två i ett”-lösning med både djurpark och åkattraktioner. Både Sveriges naturliga fauna liksom exotiska djur finns representerade, och det anordnas konserter med kända artister, och till och med har Sveriges största reggae-festival varit inhuserad på denna ”djurpark”.

HeimstadenTrädgården på andra sidan Gävle

Furuvik ligger 20 minuter söder om Gävle med tåg och lika lång tid med tåg åt andra hållet, norrut, gör att du hamnar i Ockelbo. Ytterligare 20 minuter norrut ligger ett av de verkliga Mekka för trädgårdsintresserade, nämligen Wij trädgårdar. Wij trädgårdar har ett imponerande utbud av växter utplacerade i flera tematiska parker. I själva verket är det inte bara en trädgård, utan också en föreläsningssal. Trädgårdsmästarprogrammet med inriktning mot hälsa och design huserar i trädgården, en högskoleutbildning som sker i samarbete med Högskolan i Gävle. Studenter som studerar där hyr antingen hyreslägenheter i Gävle eller bor på plats i Ockelbo.

Med 40 minuters tågresa från Gävle centralstation till Wij är ett centralt boende ett fullgott alternativ, särskilt för den student som inte kan göra avbrott från sina aktiviteter eller sin partner i staden. Med stadens 71 000 invånare är det ingen storstadshets heller och Gävle är inte känt för fester dygnet runt, men det finns trots allt gott om alternativ för likväl sport, kultur liksom fest. Till exempel finns det nybyggda konserthuset som till och med har en egen symfoniorkester med världsberömda ”Artists in Residence” och gästdirigenter.

En varning för ostälskaren är att Ockelbo Ost inte tillverkar osten i Ockelbo, men om du har tur kanske det finns en och annan ost på högkvarteret som ligger i Ockelbo. Enklare är det dock att hitta ostarna i en matbutik nära någon av de hyreslägenheter i Gävle som befolkas av inbodda och nyinflyttade gästriklänningar.