Uppsala – Landets fjärde stad

Efter Stockholm, Göteborg och Malmö är Uppsala landets fjärde största stad med sina mer än 140 000 invånare. De senaste åren har man sett en dramatisk ökning i antalet invånare och därmed har också efterfrågan på Lediga lägenheter i Uppsala skjutit i höjden.

Stadens strategiska läge med närhet till huvudstaden Stockholm, som ligger bara en timme bort med tåg som avgår flera gånger per dag, och det faktum att Uppsala är en stad med en levande företagsklimat har naturligtvis bidragit till dess popularitet.

Trädgård i KatrineholmHus och lediga lägenheter i Uppsala

Trots en bostadsmarknad som för tillfället är på stark uppgång är det fortfarande möjligt att hitta lediga lägenheter och hus i Uppsala som ligger en bra bit under priserna i exempelvis Stockholm. Staden har ett bostadsbestånd som består av en perfekt blandning av mycket gammal och ny bebyggelse. Här ligger till exempel landets äldsta domkyrka med omkringliggande bostadshus som har flera sekler på nacken. Sedan förekommer även en stor andel nyproducerade lägenheter, radhus och villor.

För den som vill skapa sitt helt egna paradis med en prunkande stor trädgård med odlingsmöjligheter och trädgårdsarkitektur är en bostad i Uppsalas utkanter en fantastisk möjlighet att förverkliga sina drömmar. Mer tips och inspiration till hur dessa planer kan genomföras finns det en hel del att läsa om här på hemsidan.

Väljer man istället att besöka staden innan eller i samband med att man letar lediga lägenheter eller hus i Uppsala rekommenderas en promenad längs Fyrisån. Detta vattendrag som rinner genom hela centrala staden kantas av fantastisk grönska och parker, och kan få den mest inbitna storstadsbon att upptäcka tjusningen med att låta sig omges av grönska. Kanske väcks också lusten att själv börja inreda och utveckla sin egen odling, oavsett om detta är på en villatomt eller på en balkong i den nya lägenheten i Uppsala. Oavsett vilken typ av boende som det i slutändan handlar om är Uppsala en plats för både dig och dina planer att förverkligas.

Kontakta oss för mer information